× franchisor.ir

 وقتی شخصی تصميم به تحصيل در هندوستان گرفت ابتدا بايد مسئله زبان انگليسی را مد نظر قرار دهد. مشکل اصلی بسياری از ايرانيها در تحصيل ضعيف بودن در زبان انگليسی است به همين منظور دوره های آموزش زبان معمولا چند بار در سال برگزار می شود تا به دانشجویان کمک شود. مسئله بعد ترجمه رسمی مدارک ديپلم و پيش دانشگاهی يا ديپلم چهار ساله به نظام قديم است. اين کار بايد حتما در يک دارالترجمه رسمی مورد تائيد دادگستری انجام بپذيرد. سپس اين مدارک بايد به تائيديه وزارت امور خارجه برسد و در نهايت سفارت هندوستان اين مدارک را تائيد کند. در پايان اين مدارک بايد به هندوستان  ارسال شود و پذرش اخذ شده و دانشجو با اين پذيرش به سفارت هند یا کنسولگريها مراجعه کرده و برای خود ويزا دريافت کند.

 

دوره های زبان: در شهرهای مختلف دوره های زبان برگزار می گردد اما معمول آن به اين ترتيب است که دوره های در دو حالت برگزار می گردد که اين دوره ها عبارتند: از6 ماهه، 4 ماهه.

دوره های چهار ماهه زبان:  اين دوره ها 4 بار در سال آ غاز می شود که شامل ماه های خرداد، اواخر شهريور، اواسط آذر و اسفند ماه است. زمان پذيرش برای اين دوره ها يک تا 2 ماه قبل از آغاز کلاس هاست. يعنی فروردين و ارديبهشت برای ترم خرداد، اواخر تير و مرداد برای ترم شهریور، مهر و آبان برای ترم آذر و بهمن ماه برای ترم اسفند است. البته بعضی وقتها با اعلام قبلی زمانها و جدول زمان بندی دچار تغيراتی می شود. هزينه دوره چهار ماهه rs 16000است که مبلغ rs700 (يعنی روپيه rupies) هم به عنوان ورودی دريافت می گردد. سابقا مبلغ rs16000 قبل از شروع جلسه ي اول اخذ می شد و بدون پرداخت اين هزينه پذيرش صادر مي شد ولي به دليل اينکه اکثر خارجی ها بعد از ورود به هندوستان به کلاسها مراجعه نمی کردند و وقت خود را به بطالت مي گذراندند دانشگاه ها اقدام به دريافت هزينه دوره در اول و قبل از صدور پذيرش می کنند. دورهای زبان درسه سطح يا level برگزار ميگردد که به A، B و C معروف هستند. Level A  برای افرادی است که در زبان بسيار ضعيف هستند و آشنايی آنها منحصر به الفبا و انگشت شمار کلمات انگليسی است. B level مخصوص افراد ميانگين است که در حد متوسط هستند اما در زبان قوی نيستند. C level مخصوص افرادی است که درگرامر مشکل ندارند ولی در توانمنديهای شنيداری يا گفتاری مشکل دارند. تعيين level دانشجو به عهده دانشگاه است که با يک امتحان ساده توسط استاد از دانشجو مشخص خواهد شد. بعضی وقتها هم تعيين level با خود دانشجوست، در پايان دوره 4 ماهه از دانشجو امتحان زبان گرفته می شود و نمرات به صورت  +A ، A ، +B ، B و FAILED مشخص می شود کسی که FAILED شده است بايد در امتحان شرکت کرده و نمره قبولی اخذ کند ولی نیازی به حضور در کلاسها نيست. +A بهترين نمره است و به تدريج به ضعيف ولی قبول ختم می شودکه B است. هزينه تحصيل می تواند به دلار هم پرداخت شود که اين هزينه 450 دلار برای دوره های چهار ماهه است. در پایان دوره به دانشجويان قبول شده مدرک ELISIS اعطا خواهد شد. معمولا حضور در کلاسهای زبان و همچنين معلم خصوصی که ماهيانه  rs500 دريافت می کند کمک زيادی به دانشجو برای تحصيل موفقيت آميزی است. با پذيرش دوره های چهارماهه دانشجو می تواند ويزای چهارماهه دانشجويی اخذ کند.

 

دوره های 6 ماهه: برای اين دوره ها درتمام ایام سال پذيرش صادر می شود و تقريبا در تمام ايام سال کلاس برگزار می شود برای اين که تأکيد دانشگاه بيشتر روی اين دوره هاست. در اين دوره ها به جزء تدريس زبان انگليسی آموزش کامپيوتر و گرايش های علمی تفريحی به تفرجگاههای هندوستان در برنامه ها قرار دارد. دراين دوره ها با اعلام قبلی در بسياری از موارد پذيرش صادر می شود. اين دوره ها دارای level نمی باشد و سيستم دروس به شکلی است که همه دانشجويان با هر سطحی بتوانند از کلاسها استفاده کنند. هزينه اين دوره ها 850 دلار است که همه هزينه آن در اول دريافت می شود. در پايان دوره گواهينامهELISIS به دانشجو اعطا می شود. معمولأ دانشجويان ايرانی، یمنی، عربستان سعودی، امارات، عمان، تايلند، کره جنوبی و شمالی، لهستان، ترينيداد وتوباگو، عراق، بحرين و قطر و غيره از اين کلاسها استفاده می کنند. با پذيرش دوره های 6 ماهه دانشجو می تواند ويزای 6 ماهه دانشجويی دريافت کند. بعد از پايان دوره های زبان دانشجو می تواند شخصا در هر رشته ای که مورد علاقه اش است پذيرش دريافت کند و با پذيرش جديد ويزای خود را هم تمديد کند.

اگر داوطلب تحصيل نياز به آموزش زبان انگليسی ندارد می تواند مستقيم برای پذيرش رشته تحصيلی اقدام کند.

 

دوره های دانشگاهی

 

مقطع لیسانس : (bachelor)

 مقطع ليسانس در اکثر رشته ها در دانشگاههای هندوستان 3 ساله است. به جزء داروسازی که به عنوان ليسانس در هند شناخته می شود چهار ساله است يا پزشکی و دندانپزشکی 5 ساله است. قابل تذکر است رشته های علوم پزشکی درتمام مقاطع ليسانس يا فوق ليسانس يا تخصصی بر اساس قوانين وزارت بهداشت و درمان ارزشيابی می گردد. معمولا سيستم آموزشی برای رشته های مختلف متفاوت است مثلا در گروه علوم دانشجو در سال اول می تواند چهار درس را انتخاب کند اين چهار درس شامل دو کتاب است يعنی به طور کامل 8 کتاب و چهار درس عملی برای چهار درس وجود خواهد داشت که اصطلاحا به عنوان practical ناميده می شود.  Practical  در هندوستان بسيار مهم است و تقريبا هر روز به مدت 3 ساعت خواهد بود و دانشجو موظف است در کلاسها شرکت کند تا به صورت علمی و عملی و به صورت انفرادی کارهای تحقيقاتی را انجام دهد. در تمام مقاطع تحصيلی practical وجود خواهد داشت. در رشته های علوم که شامل گياه شناسی، جانور شناسي، زمين شناسی، شيمی، فيزيک، کامپيوتر، برق، با بايوتکنولوژی ميكروبيولوژي و غيره است هر شخص چهار درس را انتخاب می کند و به صورت سالی واحدی یا به عبارت کامل تر سالی به ادامه تحصيل می پردازد. در پايان هر سال تحصيلی که مصادف با عيد نوروز در ايران است امتحانات بر گزار می گردد که با استرس و فشار زيادی همراه است به علت اينکه برای قبولی شخص واقعا بايد زحمت کشيده باشد. سيستم امتحانات به صورت تشريحی به همراه شکل و علامت گزاری و توضيحات 5-6 صفحه ای برای سئوالات با ارزش نمره بالا و نيم صفحه ای برای سئوالات  2نمره ای است. در پايان هر شخص که از 100 نمره 32 را اخذ کند در صورتی که در امتحانات ميان ترم نمره 8 از 20 اخذ کند قبول خواهد شد يعني نمره قبولی 40=8+32 از 100 نمره است در گروه علوم که اصطلاحا science ناميده می شود، هر شخص می تواند فقط در4 نمره تجديد شود و اگر تعداد تجديدی ها از 4 بيشتر باشد، به شخص اجازه ورود به سال  2داده نمی شود و هر شخص که تعداد تجديدهايش 4 و کمتر باشد می تواند به سال 2 برود ولی اين شخص بايد در سال 2 اين چهار درس يا کمتر را قبول شود. سال دوم به صورت ترمی بر گزار می گردد و هر شخص می تواند 3 درس انتخاب کند. نحوه انتخاب اين  3 درس بايد طوری شود که شخص در سال آخر يکی از آنها را به عنوان درس اصلی يا رشته خود انتخاب کند. در سال دوم علاوه بر این 3درس زبان انگليسی پيشرفته متناسب با اصطلاحات رشته شخص آموزش داده می شود. در سال سوم شخص از ميان درسهای سال 2 يکی را به عنوان درس اصلی انتخاب می کند. درکل دانشجوي رشته علوم درهندوستان واقعا برای پيشرفت بايد تلاش کند و با سيستم درس خواندن در شب امتحان تقريبا پاس کردن امکان ناپذير است.

در رشته های ديگر هم مثل مديریت ها هم وضعيت به همين ترتيب است ولی معمولا دانشجويان اين رشته به اندازه دانشجويان علوم پزشکی، داروسازی و مهندسی دچار زحمت نمی شوند و معمولا با کمی تلاش قبولی امکانپذير است. دانشجويان رشته های داروسازی و علوم پزشکی در پايان تحصيلات باید يک دوره يک ساله را در ايران بگذرانند تا مدرک دکتری حرفه ای دریافت کنند. از نظر هزينه ارزانترين رشته ها علوم هستند مانند شيمی، فيزیک وغيره که در اكثر شهرها و کالج ها حدود 300-250 دلار در سال است. رشته های مديريت هم وضعيتی مشابه دارد و هزينه مشابه ای دارد. رشته های کامپيوتر و برق در علوم ساليانه 800 دلار و رشته های مهندسی که چهار ساله است معمولا 3500 دلار، رشتة داروسازی 4000 دلار البته در بعضی از شهرها ارزانتر است ولی کيفيت تحصيل هم بسيار پائين است. رشته پزشکی  و دندانپزشکی در کل دوره 5ساله 65-50 هزار دلار است که معمولا هزينه سال اول در اول و زمان صدور پذيرش دريافت می گردد که اين رقم برای سال اول 8000 دلار است.

در مورد رشته پر طرفدار ميکروبيولوژی هم هزينه ساليانه 300 دلار است برای رشته بايوتکنولوژی ساليانه 1500 دلار است.

 

- نحوه اخذ پذیرش برای رشته های مختلف مقطع لیسانس 

مدارک مورد نياز:

1- ترجمه مدارک چهار ساله ديپلم و ريز نمرات که بايد به صورت رسمی صورت پذيرد وبه تأييد وزارت امور خارجه برسد و در پايان به تاييد سفارت هندوستان برسد.

2- کپی پاسپورت صفحه اول و اعتبار

3-شش قطعه عکس سايز پاسپورت

 

مدارک توسط پست جهت دریافت پذيرش موقت به دانشگاه ارسال و شخص با اين پذيرش می تواند ويزای 6 ماهه دريافت کند و در پايان 6 ماه بايد مدت آن را تمديد کند. شخص پس از ورود به هند در دانشگاه ثبت نام نهايي را انجام ميدهد و با پرداخت هزينه ي تحصيل ثبت نام قطعي مي شود و مدارك ثبت نام قطعي را به پليس تحويل می دهد و بعد از 2 ماه به او ويزای يکساله اعطا می شود که هر سال به آسانی قابل تمديد است. سفارت خانه هندوستان در تهران  قراردارد كه دانشجويان متقاضی بايستي به آن مراجعه کنند و ويزا دريافت کنند. ساير کنسولگريهای هندوستان در بندرعباس و زاهدان قراردارد. كه برای متقاضيان نيمه جنوبی کشور است و اخذ ويزا از آن بسيار راحت تراست .

 

مقطع فوق لیسانس:

در اين مقطع که معمولأ 2 سال يا 4 ترم است تسلط بر زبان انگليسی اهميت ويژه ای دارد زيرا در ين دوره حجم مطالب آموزشی بسيار زياد است و ارتباط اساتيد با دانشجویان بسيار نزديک وانتظار آنها از دانشجويان بالاست بنابرين شخص بايد زحمت زيادی بکشد البته باز هم در گروه علوم انسانی کار نسبتا راحت تر است.

 

 رشته های پر طرفدار از طرف ایرانیان:

1-MBA  (فوق لیسانس بازرگانی وتجارت): رشته پر طرفدار اکثر هندي ها و  ايرانيها و اعراب است به طوری که گاهی اوقات پذيرش اين رشته زمان بر است يعنی اگر برای ساير رشته ها 2 هفته طول بکشد برای اين رشته يک هفته بيشتر است. هزينه اين رشته ساليانه 3000 دلار است البته ارزانتر هم امکانپذيراست. مطلب جالب توجه اين است که برای ورود به اين رشته اکثر فارغ التحصيلان رشته های مختلف می توانند ثبت نام کنند ولی اولويت با رشته های علوم انسانی و مديريت بازرگانی است.

 

2- M.COM ) Master Of Commerce ) فوق لیسانس مدیریت بازرگانی: رشته بسيار ارزان و پرطرفدار از سوی ايرانيان و به نسبت از نظر حجم درسی کمتر از ساير رشته ها. هزينه اين رشته در اکثر کالج ها ساليانه 800 دلار است ولی در بعضی ديگر به 1200 دلارهم ميرسد.

 

3- فوق لیسانس بایوتکنولوژی: رشته top و پر طرفدار با محدوديت پذيرش. اکثرخارجيها معتقدند فارغ التحصيلان این رشته دارای تضمين شغل هستند در سراسر دنيا هزينه اين رشته ساليانه 3000 دلار است. فارغ التحصيلان رشته های علوم تجربی مثل شيمی، زيست، کشاورزی در اولويت هستند. تحصيل در اين رشته همراه با تحقيقات فراوان و گسترده است.

 

4- فوق لیسانس بایو انفورماتیک: اين رشته ترکيبی از زيست شناسی و علوم زيستی با کامپيوتر است. بسياری از دانشجويان اين رشته را به دليل تضمين شغل پس از فارغ التحصيلی برای تحصيل انتخاب می کنند هزينه اين رشته مثل بايوتکنولوژی است.

 

ساير رشته های پر طرفدار رشته های گروه علوم انسانی مثل حسابداری، زبان انگيسی، تاريخ، کامپيوتر و غيره است. به دليل اينکه هزينه رشته ها معمولا متغيراست بهتر است ليستی از مبالغ تهيه نگردد  و در زمان اخذ پذيرش اطلاعات دقیق در مورد هزينه رشته در اختيار دانشجو قرارخواهد گرفت.

 

- طریقه اخذ پذیرش در فوق لیسانس:

 مانند دوره ي ليسانس است فقط به جاي مدرك ديپلم مدرك ليسانس را ارسال مي كنند.

 

مقطع PHD :

 

رشته هایPHD

در تمام رشته های PHD سيستم به صورت استاد راهنما است و شخص دانشجو حداقل بايد 24 ماه در هند حضور مستقيم داشته باشد و بعد از آن از طريق اينترنت و ايمیل می تواند با استاد راهنما در ارتباط باشد. طيف رشته های PHD بسيار وسيع است. هزينه PHD نسبتا مناسب است و معمولا دوره به صورت کلی 2-3 سال است و هزينه در کل دوره 4000-3000 دلار است.

 

طریقه اخذ پذیرش در  PHD:

 ابتدا بايد مدارک ليسانس و فوق ليسانس و ريز نمرات ترجمه و تاييد شود (مانند دوره ليسانس) اين مدارک به همراه کپی پاسپورت و عکس ارسال می گردد. در کنار اينها بايد تز يا پروپزال هم اضافه شود که در10-5 صفحه بايد تهيه شود و بعداز اين مدارک توسط استاد راهنمای مورد نظر تائيد شود. پيدا کردن استاد راهنما يک کار بسيارسخت است به دليل اينکه معمولا دستمزد بالا طلب می کنند و همچنين با حجم بالاي دانشجوی خارجی اکثر اساتيد دارای 3-4 شاگرد هستند که اين MAX تعدادی است که يک استاد راهنما می تواند داشته باشد. بعد از تائيد و امضای استاد راهنما و دانشگاه و ثبت مدارک در دادگاه (يعنی تعهد مبنی بر حضور دانشجو در اسرع  وقت در دانشگاه و پايبندی به موازين اخلاقی در هندوستان) پذيرش موقت PHD صادر می شود. دانشجو با اين پذيرش در مدت کم نمی تواند ويزای تحقيقاتی (مخصوص دوره دکتری) دريافت کند و از طرفی بايد در کوتاه ترين زمان ممکن در دانشگاه حضور پيدا کرده و در جلسه دفاعيه از پروپزال (تز) شرکت کند در صورت قبولی در اين جلسه دفاعيه شخص به عنوان دانشجوی رسمی PHD مشغول به تحصيل می شود بنابراين با توجه به اينکه با پذيرش موقت دوره PHD در کوتاه مدت نميتوان به هند آمد به دانشجويان PHD توصيه مي گردد يکی از 2 راه زيررا انتخاب کنند:

 

1.     اخذ ويزای توريستی 6 ماهه يا 4 ماهه.

2.     درخواست پذيرش برای دوره های زبان و حضور در هند با ويزای دانشجويی دوره زبان.

توصيه ما انتخاب راه دوم است چون تبديل ويزای توريستی به دانشجويی در هند امکانپذير نيست و شخص بايد حتما برای تعويض عنوان ويزا به ايران و سفارت هند مراجعه کند و دليل ديگر اينکه دانشجو با ويزای دانشجويی دوره زبان می تواند در هند تعويض ويزا کند و ويزای تحقيقاتی بدون حضور در ايران دريافت کند و هم اينکه دوره زبان به دانشجو کمک می کند تا به استاد رابطه گفتاری موثرتری داشته باشد.

 

 

دانشگاه های هند

در هندوستان در هر شهر یک دانشگاه مادر وجود دارد و به دليل حجم زياد دانشجو و کالجهای بسيار زياد که زير نظر دانشگاه فعاليت می کنند و هر شخص که در اين کالجها تحصيل کند در پايان نامه فارغ التحصيلی را از دانشگاه دريافت می کند. در ميان اين دانشگاهها که اکثرا مورد تائيد ایران هستند (وزارت علوم وزارت بهداشت) دانشگاههای زیر اهميت زيادی دارند.

 

University of Delhi

 

 

 

Pune University

 

مدارک مورد نیاز برای پذیرش PHD

1.  طرح توجيهی پروپزال که معمولا بايد در 10-5 صفحه تهيه شود به زبان انگليسی و شامل مطالبی باشد که دانشجو در آينده قصد انجام آن را دارد. در تهيه اين مطالب بهتر است نهايت دقت شود چون  به محض اخذ پذيرش دانشجو بايد درجلسه دفاعيه از تز شرکت و نمره قبولی دريافت کند. در صورت عدم قبولی داوطلب بايد دوباره تز و پروپزال تهيه نمايد.        

2.     ريز نمرات و مدارک ليسانس با تائيديه دادگستری و سفارت هندوستان

3.     کپی پاسپورت                

4.     دو قطعه عکس سايز پاسپورت

 

پذیرش تحصیلی دوره های 4 ساله داروسازی، 5 ساله پزشکی وتخصص پزشکی:

برای داوطلبين داروسازی، پزشکی و دندانپزشکی مراحل کار به همان ترتيب است که برای رشته های ليسانس ذکر شد يعنی در ابتدا ترجمه و تائيدیه ريز نمرات و مدارک ديپلم پيش دانشگاهی ارسال می شود و اين مدارک ارسالی بعد از ثبت در دادگاه پذيرش اوليه صادرمی کند. اين پذيرش اوليه به منزله دعوتنامه می باشد که دانشجو با کمک آن ويزای دانشجويی اخذ کند.

لازم به توضيح است شخص خود هم می تواند با ويزای توريستی به هند سفر کند و تمام اين کارها را انجام دهد اما به دليل اينکه هزينه شخص بسيارزياد خواهد بود و امکان تبديل ويزای توريستی به دانشجويی در هند اصلا وجود ندارد يک هزينه برگشت هم به اضافه هزينه آمدن و اسکان موقت و غيره خواهد بود لذا به صرفه تر آن است که شخص از طريق دعوتنامه مستقيما ويزای دانشجويی دريافت کند تا در پليس هر کدام از شهرهای هندوستان که تحصيل می کند بتواند به راحتی آن را با هزينه نا چيز تمديد کند.         

 

مراحل کاری يک شخص برای ورود به هند به صورت کلی (تمام مقاطع) در زيرچارت بندی شده است:

*ترجمه وتائيديه مدارک دانشجو(از وزارت امور خارجه، دادگستری، سفارت هندوستان)

*ثبت مدارک در دادگاه در هند

*ثبت مدارک در دانشگاه و اخذ پذيرش (دعوتنامه)

*مراجعه به سفارت هندوستان در ايران (تهران- زاهدان- بندرعباس)

 

توضیحات ضروری:

1.  متقاضيان که از شمال کشور (شمال غرب، شمال شرق و شمال) و همچنين مراكز کشور مانند تهران، سمنان و اصفهان برای ويزا بايد به سفارت سفارت هند در تهران مراجعه کنند.

2.     متقاضيان كه از استان هاي هرمزگان، فارس و خوزستان هستند بايد به بندر عباس مراجعه كنند.

3.  داوطلبان استان هاي خراسان جنوبي و مركزي و استان سيستان و بلوچستان به كنسولگري هندوستان در زاهدان بايد مراجعه كنند.

 

دوره های تخصصی پزشکی :

وزارت بهداشت و درمان تعداد محدودتری از دانشگاههای این کشور را در مقایسه با وزارت علوم مورد تائید قرارداده است. بیشترین توصیه برای تحصیل در رشته های تخصصی شهرهای بمبئی، بنگلور، کلکته، حیدرآباد و غیره است. هزینه تحصيل در رشته های تخصصی پزشکی معمولا بين 000/450 روپيه تا 000/600 روپيه است.

به دليل حجم زياد داوطلب تخصص پزشکی چه از هند و چه از ساير نقاط دنيا معمولا اخذ پذيرش اين رشته ها با پرداخت مبلغ زيادی پول در ابتدا همراه است. معمولا دانشگاه برای ورودیه هم مبلغی را از دانشجو اخذ می کند البته امتحان ورودی هم وجود دارد که اگر کسی امتحانات ورودی را با موفقيت به پايان برساند اين مبلغ کمتر خواهد بود ولی به دليل حجم زياد شرکت کنندگان و درصد کم پذيرش دولتی تقريبا همه خارجی ها از طريق آزاد اقدام به اخذ پذيرش می کنند.

 به دليل اينکه اکثر کالجها و دانشگاههای پزشکی ساليانه و يا حتي چند ماه يكبار مقررات پذيرش را کمی تغيير می دهند لذا برای هماهنگی بهتر و بيشتر بهتر اين است که وقتی دانشجو تصميم قطعی گرفت اطلاعات مورد نظر را به روز دريافت نمايد.

 

مراحل بعد از آمدن به هندوستان

بعد از اخذ ويزای دانشجويی و تهيه بليط شخص به هندوستان سفر می کند. اين شخص بايد 14 روز از ورود به هندوستان به اداره پليس و اتباع خارجه مراجعه کرده و ثبت نام کند که اين پروسه يک روز  طول می کشد اگر شخص در اين مدت به اداره پليس مراجعه نکند بعد از 14 روز به ازای  هر روز 30 دلار جریمه خواهد شد. بعد از ثبت نام فرمی در اختیار فرد قرار می گیرد که بسیار مهم است. این فرم برای تمام کارهای مربوط به خرید وسایل نقلیه، اجاره خانه و حتی سفر برگشت به ایران یا سفرهای داخلی نقش مهمی ایفا می کند. پس شخص به دانشگاه مراجعه کرده تا کارهای ثبت نام قطعی را انجام دهد. در این مرحله شخص همچنین باید یکی از کالجهای زیر نظر دانشگاه را انتخاب کند. مراحل کار به اين ترتیب است که ابتدا شخص به دانشگاه مورد نظر مراجعه مي كند و بعد از آن  فرمی در اختیار فرد می گذارند تا مبلغ 635 دلار به عنوان donation seat و آزمایشات پزشکی و بیمه دانشجویی تا سقف یک میلیون روپیه پرداخت كند. اين بيمه بسيار مهم و براي موارد ضروري بستري در بيمارستان تا سقف يك ميليون روپيه معادل بيست و دو ميليون تومان شخص بيمه خواهد بود. بعد از پرداخت پول Donation (635$) شخص مجاز به انتخاب كالج است. بعد از انتخاب كالج دانشگاه يك نامه به شخص دانشجو مي دهد كه با آن (نامه كه در حقيقت معرفي نامه است) به كالج مراجعه كرده و در آن كالج مراحل ثبت نام و هزينه ي ساليانه رشته ي مورد نظر را پرداخت كرده و آغاز به تحصيل مي كنند.

 

مراحل ثبت نام نهايي دوره هاي زبان:

از آنجايي كه از قبل دانشگاه تمام پول را اول دريافت مي كند شخص فقط بايد فيش پرداختي را تحويل دهد و در سر كلاسها حاضر شود.

 

مراحل ثبت نام نهايي براي داوطلبان ليسانس و فوق ليسانس :

مراجعه به دانشگاه با كليه مدارك ترجمه شده و پذيرش اوليه

پرداخت 635 دلار هزينه ي Donation

انتخاب كالج

دريافت نامه معرفي به كالج

ثبت نام در كالج و پرداخت هزينه ي ساليانه

شروع به تحصيلی

 

مراحل ثبت نام نهايي براي PHD

مراجعه به دانشگاه با پذيرش موقت براي تعيين روز دفاعيه از تز

در صورت موفقيت ساير مراحل مانند دوره هاي ليسانس و فوق ليسانس است

در صورت عدم موفقيت دانشجو بايد دوباره يك تز جديد ارائه دهد و حتما بايد به خوبي از آن دفاع كند.

 

انتخاب شهر :

در هندوستان از قدیم الایام شهرهای زیر محل تجمع خارجیها و علی الخصوص ایرانیان بوده است.

 1- دهلی  2- بمبئی  3– پونا  4- بنگور  5- میسور  6- حیدر آباد  7- سایر.

 

1.  دهلی: پایتخت هندوستان و مرکز ایالات vp . شهری با فرهنگ نزدیک به فرهنگ ایران قدیم که ناشی از حملات مختلف شاهان ایران مخصوصا نادر شاه افشار بوده است. دانشگاه دهلی دانشگاهی بزرگ است. هزینه زندگی در دهلی برای یک رانشجو حدود 450 تا 500  دلار است که البته شخص باید رعایت نکات صرفه جویی هم داشته باشد. به دلیل پر جمعیت بودن و گرم بودن و آلودگی زیاد هوای این شهر مورد استقبال خارجیها نیست.

 

2.  بمبئی: مرکز ایالات ماهاراشترا و دومین شهر بزرگ هندوستان. این شهر پایتخت تجاری و بازرگانی هند است. بالیوود و تمام ستارگان آن در این شهر قرار دارد و زندگی می کنند به همین دلیل این شهر از زیبای خاصی برخوردار است. هزینه زندگی در بمبئی بسیار بالا است و تعداد انگشت شماری دانشجوی ایرانی در این شهر تحصیل می کنند.

 

3.  پونا: پر استقبال ترین شهر هندوستان برای تحصیل شهر پونا است. این شهر دارای یک دانشگاه مرکزی است که به آکسفورد شرق مشهور است. سطح علمی این دانشگاه در حد بالایی قرار دارد. شرکای علمی دانشگاه پونا عبارتند از:

-       دانشگاه پنسیلوانیا(آمریکا )

-       دانشگاه کارولینای شمالی (آمریکا )

-       دانشگاه کرنلی

-       دانشگاه ایندیانا (آمریکا )

-        دانشگاه ناگویا (ژاپن )

-       دانشگاه یورک

-       دانشگاه منچستر

-        دانشگاه آنجلیای شرق

-       دانشگاه ترلیست ایتالیا.

 

همچنین این دانشگاه تبادل اطلاعات علمی و دانشجویی بسیار نزدیک با دانشگاههای زیر دارد.

*   دانشگاه لوزان (سوئیس )

*  دانشگاه سوربن (پاریس )

*   دانشگاه کالگری کانادا

*   دانشگاه برمن (آلمان )

* دانشگاه مرکزی کوئین لند استرالیا

 

مدارک علمی این دانشگاه در اکثر کشورهای دنیا با درجه عالی ارزشیابی می گردد همچنین به دلیل آب و هوای خوب در فصل گرما که نیاز به کولر ندارد و تعداد دانشجویان خارجی را اضافه کرده است. هم اکنون بالغ به 2500 تا 4000 دانشجوی ایرانی بر طبق آمار غیررسمی دراین شهر سکونت دارند. در این شهر 95% مردم به زبان انگلیسی تسلط کامل دارند که این درصد درسایر شهرها کم و بیش متفاوت است. نزدیکی به فرودگاه بمبئی (3ساعت) دلیل دیگر انتخاب این شهر برای اکثر خارجیها ست.     

 

4.  بنگلور: این شهر مرکز ایالات کارناتاکا در جنوب هندوستان است. در این شهر هم دانشجویان خارجی زیادی زندگی می کنند. دانشگاه راجیو گاندی در رشته های پزشکی و دندانپزشکی از بهترین های هندوستان شمرده می شود. هزینه زندگی این شهر مانند پونا مناسب است (ماهیانه350 دلار) بدون شرایط پس انداز البته در پونا و بنگلور هستند افرادی که با رقمهای 250 دلار هم به خوبی زندگی می کنند. این شهر در فصل گرما کمی از پونا گرم تر است. این شهر جز 5 شهر پر جمعیت هند محسوب می شود وطبعا درصد آلودگی هوا هم زیاد است.

 

5.  ميسور: دومین شهر بزرگ ایالات کارناتاکا است. در قدیم پایتخت هندوستان بود. از شهرهای بسیار زیبا و البته کوچک که دارای چشم اندازهای زیبا است ولی مراکز تفریحی این شهر بسیار کم است بنابراین اکثرا خانواده های دانشجوی ایرانی برای تحصیل این شهر را انتخاب می کنند. علی رغم کوچکی دارای کالجهای زیادی است. کاخ و قصر و همچنین آرامگاه تیپوسلطان پادشاه مسلمان هندی دراین شهر از مراکز توریستی و دیدنی محسوب می گردد.

 

6.  حیدر آباد: به تازگی تعداد دانشجویان ایرانی در این شهر زیاد شده است. دارای دانشگاههای مشهوری می باشد که معروف ترین آنها دانشگاه عثمانی است. این شهر دارای مسلمانان زیادی است و مرکز ایالت آندراپرادش است. یکی از کنسولگریهای جمهوری اسلامی هم در این شهر قرار دارد. هزینه زندگی در این شهر بین 250 تا 300 دلار است. جمعیت این شهر7 میلیون نفر و تعداد مسلمانان 45% است. سایر دانشگاههای این شهر عبارتند از: دانشگاه حیدر آباد، دانشگاه تکنولوژی جواهر لعل نهرو، دانشگاه پزشکی نظام.

 

همانطور که قبلا ذکر شد معمولا ایرانیان پونا را برای تحصیل انتخاب می کنند به دلایل:

-       اعتباردانشگاه

-       هزینه مناسب زندگی

-        نزدیکی به بمبئی و فرودگاه بمبئی

-        آب و هوای مناسب

-        وجود ایرانیان قدیمی(پزشک ایرانی خانم)

-       صراف پول ایرانی

-        نانوایی ایرانی

-        دندانپزشک و استاد دانشگاه ایرانی

 

حضور ايرانيان در سایر شهرها عبارتند از به ترتیب: بنگلور، حیدرآباد، میسور و در پایان دهلی البته انگشت شمار.

 دانشجو در شهرهای دیگر مثل لودیانا، چندیگر، علیگر هم زندگی و تحصیل می کنند ولی به دلیل شکل آب وبرق ، دوری راه و غیره کمتر مورد توجه قرارمی گیرد.

وجود صاحبان شاغل ایرانی مانند پزشک ایرانی، دندانپزشک، استاد دانشگاه، وکیل، دلال، نانوا وغیره به انتخاب شهرهای پونا و حیدر آباد به عنوان مرکزی امن کمک کرده است.

در پونا همچنین یک مسجد ایرانی هم با نام امام باره قرار دارد که محل تجمع شیعیان هند و ایرانیان مقیم و دانشجویان به مناسبتهای مختلف مانند تاسوعا و عاشورا، عیدفطر وغیره است.

 

طریقه ارسال پول به دانشجو از ایران :

معمولا افرادی در هند کار نقل و انتقال پول را انجام می دهند و قابل اعتماد هستند. این افراد در ایران پول تحویل می گیرند و معادل آنرا به شخص در هندوستان به روپیه تحویل می دهند. این پروسه یک نيمه روز زمان می گیرد یعنی صبح اگر پرداخت در ایران باشد بعد از ظهر تحویل در هند است. از طریق بانک توسعه صادرات هم اینکار امکان پذیراست که به دلایل مختلف مورد توجه دانشجویان نیست.

 

نکات مختلف جهت زندگی در هند:

1.  به دلیل جمعیت بالای سوخت(بنزین) هزینه نقل وانتقال در هند بسیار بالاست. هر لیتر بنزین معادل 50 روپیه(1100تومان) بنابراین خرید یک اتومبیل گاز سوز یا موتور سیکلت که مصرف سوخت کم دارد توصیه می شود حتی خانمهای ایرانی هم در اینجا از موتورهای کوچک و گاها بزرگ استفاده می کنند این کار باعث می شود تا شخص متحمل کرایه های سنگین تاکسی نشود. خطوط واحد اینجا هم به دلیل شلوغی و عدم امنیت بهداشت اصلا از طرف ایرانیان مورد استقبال قرار نگرفته است. استفاده از موتور باعث فراری از ترافیک های سنگین در بعضی از ایام سال مانند بارندگیها می شود.

2.  دانشجویانی که امسال در سال سوم دبیرستان هستند و تا پایان خرداد ماه هم فارغ التحصیل می شوند در صورتی که تا اسفند ماه (آخرین روز سال) مشمول خدمت سربازی نباشند می توانند برای تحصیل به هند مراجعه کنند. براساس قانون پذیرش دوره زبان بدون مدرک پیش دانشگاهی هم صادر می شود و ویزا هم به دانشجو داده می شود. این شخص پس از حضور در هند می تواند در مدرسه ایرانیان در شهرهای پونا، دهلی، بنگلور و غیره شرکت کرده و مدرک پیش دانشگاهی دریافت کند. با دریافت پذیرش رشته و نامه از مدرسه که تائید به تحصیل ایشان میکند این شخص می تواند در سفارت ایران در شهرهای بمبئی، دهلی و حیدرآباد پرونده دانشجویی صادر و اقدام به اخذ معافیت تحصیلی نماید.

3.  بهتر است دانشجویان پس از مدتی اقدام به تشکیل پرونده دانشجویی در سفارت خانه های ایران کند که این کار باعث می شود از مزایایی مثل تخفیف چند درصدی در بلیط رفت و برگشت به ایران و همچنین تسریع روند ارزشیابی مدرک تحصیلی استفاده کند.

4.  رعایت نکات بهداشتی و استفاده از غذاهای خانگی در رستورانهای مورد تائید سایر ایرانیها  و یا حتی خرید غذا از ایرانیانی که غذای خانگی تهیه می کنند بهترین راه تغذیه است. تهیه آب معدنی توصیه می شود.

5.  مواد غذایی مانند کالباس، سوسیس، پنیر ایرانی در هند به شکلی که ما استفاده می کنیم وجود ندارد بنابراین خرید و حمل آنها به هند توصیه می شود.

 

 

 سایر دانشگاه های مهم هند

 

 Indian Institute of Technology Delhi

 

 

 

 

Indian Institute of Technology Bombay

 

 

 

 

Institute of Technology Madras

 

 

 

 

Indian Institute of Technology Kanpur

 

 

 

 

Indian Institute of Technology Kharagpur

 

 

موسسه حقوقی و بین المللی سام نماینده هلدینگ اینوید

بزرگترین مرکز ارائه دهنده خدمات مشاوره حقوقی در ایران

 

**جهت مشاوره حضوری با کارشناسان ما با شماره 02186084214 _ 02186087195 ازساعت 9 الی 18 در تماس باشید. **

 

مشاوره رایگان