× franchisor.ir

 

مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا و پایتخت آن کوالالامپور است. سازمان‌های دولتی و وزارت‌خانه‌های این کشور در شهر جدید پوتراجایا (پایتخت اداری) این کشور واقع است. مالزی عضو سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهای همسود است. این فدراسیون شامل سیزده ایالت در جنوب شرقی آسیا است. نام «مالزی» زمانی انتخاب شد که فدراسیون مالایا؛ سنگاپور، صباح و ساراواک یک اتحادیه متشکل از ۱۴ ایالت را تشکیل دادند. در سال ۱۹۶۵سنگاپور از مالزی جدا شد و به کشوری مستقل تبدیل گردید.
مالزی دربردارنده دو ناحیه جغرافیائی است و دریای جنوبی چین آن‌ها را از هم جدا می‌کند. شبه جزیره مالزی یا مالزی غربی که بر روی شبه جزیره مالایی قرار دارد و از شمال با تایلند مرز خشکی دارد و از طریق جاده شوسه جوهور از جنوب با سنگاپور پیوند دارد. این کشور دربردارنده شاه نشینهای جوهور، کداه، پاهنگ، نگری سمبیلان، کلانتان، پراک، سلانگور، پرلیس و ترنگانا بوده و دو ایالت آن را فرمانداران ملاکا و پنانگ و دو منطقه فدرال پوتراجایا و کوآلالامپور سرپرستی می‌کنند. بورنئوی مالزی یا مالزی شرقی که بخش شمالی جزیره بورنئو را دربردارد با آنکه هم مرز اندونزی است، زیر سرپرستی حکومت شاه نشین برونئی قرار دارد. مالزی شرقی دربردارنده ایالات ساباح و ساراواک و حوزه فدرال لابوآن است. اگرچه از دیدگاه سیاسی این بخش را مالایی‌ها سرپرستی می‌کنند، اما جمعیت جدید مالزیایی با وجود اقلیتهای چینی و هندی یکدست نیست. سیاست‌های مالزی برای بیان ماهیت ادعا شده مشاوره‌ای آن گفته شده‌است و سه حزب اصلی تشکیل دهنده ناسیونال باریسان، هریک وابستگی خود را به یکی از گروه‌های نژادی کاسته‌ است. تنها تنش مهم دیده شده در این کشور، از زمان استقلال آن تا کنون، شورشهای نژادی ۱۳می در آستانه مبارزه انتخاباتی و بر سر درگیری‌های نژادی بوده‌است. با این همه، مالزی الگویی از هماهنگی نژادی شمرده می‌شود.
کشور مالزی در جنوب شرقی آسیا واقع شده و از لحاظ جغرافیائی از دو قسمت کاملاً جدا تشکیل شده. میان ۱ تا ۷ درجه عرض شمالی و ۱۰۰ تا ۱۱۹ درجه طول شرقی قرار دارد.
دو بخش متمایز مالزی از طریق دریای چین جنوبی از یکدیگر جدا شده‌اند، که هردو بخش غربی شبه جزیره مالزی و شرق مالزی، دارای منظره بسیار مشابهی از دشتهای مرتفع ساحلی هستند که اغلب از تپه‌ها و کوهستانهای جنگلی انبوه پوشیده شده که مرتفع‌ترین آن، کوه کینابالو به ارتفاع ۴٬۰۹۵٫۲ متر بر روی جزیره بورنئو قرار دارد. آب و هوای محلی، استوایی بوده که مشخصه آن بادهای موسمی سالانه‌است که (در ماههای آوریل و اکتبر) در جنوب غرب و (از اکتبر تا فوریه) در شمال غرب می‌وزد.
تانجونگ پی آی، که در ایالت جنوبی جوهور قرار دارد، جنوبی‌ترین نقطه قاره آسیا می‌باشد.
تنگه مالاکا که بین سوماترا و شبه جزیره مالزی قرار دارد، به شکل بحث برانگیزی مهمترین مسیر کشتیرانی جهان محسوب می‌شود.
پوتراجایا، مرکز اداری جدید التاسیسی برای دولت فدرال مالزی است که تاحدی در نظر دارد از تراکم فزاینده داخل پایتخت مالزی، کوآلالامپور بکاهد. کوآلالامپور به عنوان مقر پارلمان و علاوه برآن مرکز بازرگانی و مالی کشور باقی می‌ماند. دیگر شهرهای اصلی آن عبارتند از پنانگ جرج تاون، ایپوه، جوهور باهرو، کوچینگ، کوتاکینابالو، آلوراستار، کوتاباهارو و شهر مالاکا.

 

مردم

ساکنین کشور مالزی از سه نژاد مالایی (۶۰٪)، چینی (۲۷٪)، هندی (۱۲٪) و غیره (۱٪) تشکیل شده‌ است.

 

دین

مالزی یک جامعه چنددینی است، و اسلام دین رسمی این کشور می‌باشد. برطبق ارقام آماری در سال ۲۰۰۰، چهار دین اصلی آن عبارتند از اسلام ، بودائیسم ، مسیحیت ، هندوئیسم

اگرچه قانون اساسی مالزی از لحاظ نظری آزادی مذهبی را تضمین می‌کند، در عمل، این وضعیت چندان هم ساده نیست. اغلب غیر مسلمانان در فعالیتهای خود همچون احداث ساختمانهای مذهبی با محدودیتهایی روبرو هستند. ضمناً، مسلمانان خود را نسبت به اطاعت از تصمیمات احکام شریعت ملزم می‌دانند. به عنوان یک مسئله قانونی هنوز کاملاً مشخص نشده که آیا مسلمانان آزادانه از احکام اسلام پیروی می‌کنند یا خیر. در برخی از موقعیتها، دادگاه‌های مالزی حق آزادی انتخاب مذهب را برای فرد حتی زمانی که از دین اسلام برگشته، نادیده گرفته‌اند.

در کل، هرکسی که می‌خواهد از دین اسلام برگردد باید بطور قانونی اظهار نماید، اما این امر هنوز توسط دادگاه‌های داخلی مالزی به رسمیت شناخته نشده‌است. گفته می‌شود هرکسی می‌تواند ارتداد خود را به یک دادگاه شریعت اظهار کند، اما کلاً دادگاه چنین مجوزی را به وی نمی‌دهد.

مردم مالزی شخصاً به اعتقادات مذهبی یکدیگر احترام می‌گذارند، و عمدتاً مشکلات مذهبی داخلی از جهت سیاسی به وجود می‌آید.
 

شهروندی

به بیشتر مالزیایی‌ها بر اساس حقوق مدنی شهروندی داده شده‌است همه مالزیایی‌ها بدون هیچ شهروندی رسمی در داخل ایالات خود شهروند فدرال هستند. برای هر شهروند کارت شناسائی بهداشتی تحت عنوان "MyKad" در سن ۱۲ سالگی صادر می‌شود، و باید همیشه آن را با خود داشته باشد. هر شهروند لازم است کارت شناسائی خود را به پلیس نشان دهد، یا در مواقع اضطراری که هر فرد نظامی باید خود را به وسیله آن معرفی نماید. اگر کارت فوراً در دسترس نباشد، شخص به لحاظ فنی ۲۴ساعت بر اساس قانون فرصت دارد تا با مراجعه به نزدیکترین کلانتری برای دریافت آن اقدام نماید.

 

 

شهرهای مهم مالزی

 

کوالالامپور

کوالالامپور بزرگترین شهر ، پایتخت رسمی و مقر پارلمان کشور مالزی است که در قلب ایالت سلانگور واقع شده است. این شهر در دامنه های کوهستانی قرار گرفته و کوه ها اطراف آن به جز قسمت شرقی را فرا گرفته است. به همین دلیل است که به کوالالامپور و مناطق مجاور آن کلانگ به معنی دره می گویند.
شهر کوالالامپور در نزدیکی خط استوا واقع شده است. از همین رو آب و های این شهر دست خوش تغییرات زیادی نمی شود. درصد رطوبت هوا معمولا بالاست و باران های موسمی شدید و کوتاه مدت بارش فراوانی دارد.
به خاطر وجود جنگل های تودر توی استوایی در بافت طبیعی شهر و کوچه های باریک با برج های بلند و پر رونق به پایتخت مالزی لقب شهر ماجراجو داده اند. کوالالامپور برای توریست هایی از هر نقطه ی دنیا و باهر سلیقه ای شهر جذابی است. با وجود اکثریت جمعیت مسلمان کوالالامپور انتخاب نوع پوشش در آن محدودیتی ندارد.
فرودگاه بین المللی کوالالامپور مهم ترین فرودگاه بین المللی در کشور مالزی است که در حدود ۵۰ کیلومتری جنوب این شهر قرار دارد. کوالالامپور مجهز به اوتوبوس ، قطار شهری ، تاکسی و سیستم حمل و نقل سریع است.
در حال حاضر سریع ترین رشد فرم های صنعتی و اقتصادی در مالزی، متوجه شهر کوالالامپور و مناطق شهری اطراف آن است. شهر کوالالامپور مرکزی برای امور مالی ، بیمه ، املاک ، رسانه ها و هنر در این کشور است.
شهر کوالالامپور دارای مکان های دیدنی  فراوانی می باشد که می توان به آکواریوم کوالالامپور ، برج های دوقلو پتروناس ، پارک پروانه ، موزه هنرهای اسلامی مالزی و مرکز ملی ستاره شناسی اشاره کرد.

 

 

 


شهر پنانگ

شهر پنانگ جزیره ی شگفتی هاست. سواحل ماسه ای طلایی ، نخل های سرسبز و سربلند ، جنگل های استوایی، حیوانات و پرندگان و میوه های متنوع ، همه و همه کنار هم قرار که مروارید مشرق زمین را بسازند.
شهر پنانگ یکی از مشهورترین تفریح گاه های اقامتی مالزی است. این ایالت شامل جزیره ی پنانگ و باریکه ای از سرزمین اصلی است. شهر پنانگ دارای آب و هوای گرمسیری است و معمولا تمام سال گرم و مرطوب است. باران های موسمی در این شهر مرسوم می باشد که گاهی حتی ۳ دقیقه طول می کشد و بعضی روزهای زمستان ممکن است این باران ها حتی به یک روز هم بیانجامد.
جشنواره های زیادی  در این شهر برگزار می شود که می توان به جشنواره تایپوسام، جشنواره های بین المللی گل پنانگ ، جشنواره ی مسابقات بین المللی قایق رانی اژدها پنانگ ، جشنواره های فرهنگی و غذایی پنانگ و جشنواره های ارواح گرسنه اشاره کرد.
پایه ی اقتصاد پنانگ از آغاز بر بازرگانی بود و تجارت ادویه سوماترا بستگی داشت. به علاوه بازرگانان بسیاری هم برای خرید انواع ماهیان و پرندگان به آنجا سفر می کردند و بخش اعظم تجارت با تنگه ملاکا و جنوب تایلند را شامل می شد.
شهر پنانگ دارای مناظر و مناطق دیدنی فراوانی می باشد که می توان به مسجد کاپیتان کلینگ، پارک پرندگان ، معبد که کلاک سی ، ساحل باتو فرینیگی ، قلعه ی تاریخی کورن والیس و موزه ی اسباب بازی اشاره کرد.

 

 

 


شهر جوهورباهرو

یکی از شهرهای مالزی و پایتخت ایالت جوهر می باشد. جوهرباهرو شهری بزرگ و نسبتا پیشرفته که در مجاورت کشور سنگاپور قرار گرفته است.
دیدگاه تجاری و روابط تجاری بین مالزی و سنگاپور موجب شده که شهر جوهورباهرو به عنوان یکی از مهمترین نقاط مالزی به شمار آید و یکی از محل هایی می باشد که رفت و آمد مردمان سنگاپوری به آنجا زیاد می باشد و در منطقه ی جنوبی جزیره ی اصلی بهترین شرایط زندگی را دارا می باشد و با داشتن شرایط مطلوب زندگی به یکی از گرانترین شهر های مالزی بدل گشته است. کشور سنگاپور کشوری گران است از همین رو بازدید کنندگان سنگاپوری از بودن در این منطقه و بازدید از فروشگاه ها و مناطق تفریحی احساس رضایت می کنند.
فرودگاه بین المللی سنایی که قبلا سلطان اسماعیل نامیده می شود در ۳۵ کیلومتری شهر قرار گرفته است. اتوبوس های شهری روزانه حدود ۱۰ بار بین شهر و فرودگاه تردد می نمایند و فاصله ی بین شهر تا فرودگاه را ۴۵ تا ۶۰ دقیقه طی می کنند. شهر جوهور دارای ترافیک سنگین می باشد.
شهر جوهورباهرو یکی از ۳ مرکز مهم صنعتی ، لجستیک و تجاری مالزی می باشد. صنایع اصلی این شهر پتروشیمی ، الکترونیک و کشتی سازی می باشد. بسیاری از شرکت هایی که در این شهر واقع شده اند را سنگاپوری ها اداره می کنند و همچنین بسیاری از ساکنین شهر در سنگاپور مشغول به کار می باشند.

 

 

 


شهر کوتاکینابالو

شهر کوتاکینابالو مرکز ایالت صباح در مالزی است. صباح ایالتی با فرهنگ و آداب و رسوم کاملا متفاوت که بیش از ۳۰ قبیله ی بومی در آن منطقه زندگی می کنند که به ۸۰ گویش مختلف سخن می گویند. جزیره ای با آبهایی کم عمق ، زمین های مرجانی ، ساحلی با شن های سفید براق احاطه شده است.
جمعیت این شهر با توجه به وجود روستاهای اطراف آن حدود ۱ میلیون نفر می باشد. شهر کوتاکینابالو از یک طرف رو به دریای جنوب چین و بوستان تونکو عبدالرحمان دارد و از سوی دیگر به دامنه های کوه سر به فلک کشیده ی کینابالو می رسد.
به خاطر قرار گرفتن شهر کوتاکینابالو در زیر کمربند طوفان ، این شهر به نام سرزمین زیر هجوم باد نیز معروف می باشد.
فرودگاه بین المللی کوتاکینابالو ۸ کیلومتر تا مرکز شهر فاصله دارد. این فرودگاه از لحاظ بزرگی دومین فرودگاه مالزی می باشد و سالانه نزدیک به ۵ میلیون مسافر را جابه جا می کند. ساکنان محلی و گردشگران ، معمولا برای گردش از اتوبوس و یا تاکسی استفاده می کنند. همچنین از آنجا که در این شهر پیاده روی طرفدار زیادی دارد ، می توان به صورت پیاده یا به وسیله ی دوچرخه نیز در شهر عبور و مرور روزانه را انجام داد.

 

 

 

ایپوه

ایپوه یکی از شهرهای مالزی و مرکز ایالت پراک این کشور است. این شهر تقریباً در ۲۰۰ کیلومتری شمال کوالالامپور و بر روی «آزادراه شمال - جنوب مالزی» قرار گرفته‌ است.
امروزه ایپوه همانند سایر شهرهای مالزی تحت تسلط دولت و شهرداری ایپوه اداره می‌شود، که علاوه بر خود شهر شهرهایی نظیر چمور، جلاپنگ، فالیم، منگلمبو و تانجونگ رامبوتان نیز جزء محدوده این شهر محسوب می‌شوند و مستقیماً زیر نظر شهرداری ایپوه قرار دارند.
شهر باستانی ایپوه در داخل شهر قدیم ایپوه قرار گرفته‌است. شهر جدید نیز در فضایی در نزدیکی شهر قدیم واقع شده‌است که از داخل این قسمت از شهر رودخانه کینتا می‌گذرد. در سال ۱۹۸۰، در بین شهر قدیم و شهر جدید ایپوه، مجموعه‌ای بسیار بزرگ و باشکوه ساخته شد. این مجموعه، یک مجموعه اداری و تجاری است که به اتصال دو شهر قدیم و جدید ایپوه به یکدیگر بسیار کمک کرده‌ است.

 

 

 

اَلور سِتار

اَلور سِتار معروف به "شهر کاسهٔ برنج مالزی"، مرکز ایالت کداح این کشور است. این شهر که بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد با تاریخی بیش از ۲۵۰ سال نه تنها از قدیمی‌ترین شهرهای منطقه است که از بعضی شهرهای معروف دنیا همچون واشینگتن دی. سی. و سیدنی نیز قدیمی‌تر است.
آلور استار پایتخت ایالت کداح مالزی و مرکز اداری منطقهٔ کوتا ستار است. این شهر با امکانات هوایی، راه آهن، جاده و دریایی به عنوان مرکزی برای رفت‌ و آمد به شمال و عزیمت به نقاطی همچون پاکت، کوتا باهرو، لنکاوی و غیره مورد استفاده واقع می‌شود.
بسیاری از مشاهیر مالزی من‌جمله دو نخست وزیر سابق این کشور ( تونکو عبدالرحمان و مهاتیر محمد) در این شهر به دنیا آمده‌اند.

 

 

 

 

سفارت مالزی در تهران

محمودیه ، خیابان ‏الف ، خیابان چنگیزی، پلاک ‏۶‏
تلفن:۳-۲۲۴۰۴۰۸۱
ساعات کاری : از روز یکشنبه تا پنجشنبه هر روز از ساعت 8:30 صبح تا 4:30 عصر
جمعه ها و شنبه ها هم سفارت تعطیل میباشد.

 

 

موسسه حقوقی و بین المللی سام نماینده هلدینگ اینوید

بزرگترین مرکز ارائه دهنده خدمات مشاوره حقوقی در ایران

 

**جهت مشاوره حضوری با کارشناسان ما با شماره 86087214 - 86087195 ازساعت 9 الی 18 در تماس باشید. **

مشاوره رایگان