اتریش یکی از کشورهای اروپای غربی است. پایتخت آن وین است. این کشور از شمال با آلمان و جمهوری چک، از شرق با اسلوواکی و مجارستان، از جنوب با ایتالیا و اسلوونی و از غرب با سوئیس و لیختنشتاین هممرز است.
جمهوری اتریش یکی از کشورهای اروپای مرکزی است. قدمت کشور اتریش مدرن به قرن نوزدهم میلادی برمیگردد.
قسمت اعظم اتریش را کوههای آلپ و سایر کوهستانها در قسمت غرب و جنوب در برگرفته، قسمتهای شرقی و شمالی آن نسبتا کم ارتفاع هستند. آب و هوای اتریش در زمستانها سرد و در تابستانها ملایم همراه با بارندگی نسبتا زیاد است.
سرزمین فعلی اتریش از قرن چهارم پیش از میلاد مسکن قوم سلت بوده است. در همان قرن این سرزمین بدست رومیها افتاد و طی قرنها مرکز تاخت و تاز مهاجمان شد.
اتریش از سال 1453 عنوان دوک نشین پیدا کرد. در سال 1914 که آغاز جنگ جهانی اول بود اتریش نقش بزرگی در آن داشت. بهانهای که باعث برافروختن آتش جنگ شد قتل فرانتس فردیناند، ولیعهد اتریش، در سفری به صربستان بود. او بدست یک دانشجوی صربی بنام پرنزیپ ترور شد. دولت اتریش پس از این واقعه خواستار اعزام نمایندگانی برای تحقیق شد ولی با مخالفت صربستان، اتریش در بیست و هشتم ژوئیه سال 1914 به آن کشور اعلان جنگ داد.
با شروع جنگ روسیه به نیروهای خود آماده باش داد و در پی آن آلمان به حمایت از اتریش وارد جنگ شد. در سالهای اولیه پیروزی بیشتر با متحدین (اتریش، آلمان، عثمانی، بلغارستان) بود ولی سرانجام شکستها آغاز شد. در اواخر سال 1918 اتریش شکست نهایی را پذیرفت.
در سال 1938 همزمان با اوج پیشرفت هیتلر و نازیسم در آلمان، نازیها اتریش را تحت اشغال خود درآورده و تا پایان جنگ دوم این الحاق وجود داشت. درسال 1945 اتریش بوسیله متفقین تسخیر شد و بار دیگر دارای حکومت جمهوری شد.
اتریش در سال 1995 عضو اتحادیه اروپا شد اما از نظر قانون اساسی همانند برخی دیگر از کشورها چون سوئد بیطرف باقی ماند.
تقسیمات کشوری
اتریش، که یک جمهوری فدرال است، ۹ ایالت را در بر میگیرد:
1. بورگنلاند
2. کرنتن
3. اوبراسترایش
4. نیدراسترایش
5. سالزبورگ
6. اشتایرمارک
7. تیرول
8. فورآرلبرگ
9. وین
شهرهای مهم
وین
ویَن پایتخت کشور اتریش و یکی از استانهای نهگانه کشور اتریش محسوب میشود. این شهر بزرگترین شهر اتریش و نهمین شهر بزرگ در اتحادیه اروپا است. تا قبل از شروع قرن بیستم میلادی، وین بزرگترین شهر آلمانی زبان اروپا بود. پیش از شروع جنگ جهانی اول این شهر دو میلیون نفر جمعیت داشت.
وین نماد زندگی اتریشی است.این شهر با وجود تئاتر های خیابانی، باله، اپرا، نمایش های موزیکال، نگارخانه ها و ... پر از هیجان است و شهری زنده و دینامیک برای بازدید است. ولی این از جلوه های سنتی این شهر نمی کاهد. چندین قصر سلطنتی، موزه های شگفت انگیز و همچنین هوفبورگ، منزل حاکمین هابزبورگ نیز در این شهر قرار دارد. زندگی مدرن پرسرعت در کنار معماری تاریخی جذاب باعث شده که این شهر شهری باشکوه برای بازدید باشد.
گردشگری
وین در همه روزهای سال پذیرای عده زیادی از جهانگردان است و در سال حدود ۷ میلیون توریست از آن بازدید میکنند که بر اساس آمار، در سال ۲۰۰۴ این جمعیت چیزی در حدود ۵/۳ میلیون نفر بودهاست.
قصر شونبرون
موزه ملکه سیسی یکی از موزههای معروف وین است.
کلیسای سنتاستفان با قدمتی ۹۰۰ ساله بزرگترین کلیسای شهر به شمار میرود و در مرکز شهر قرار دارد و یک شاهکار دوره گوتیک محسوب میشود. ورود برای عموم رایگان است. یکی از جالبترین قسمتهای این کلیسا سردابه آن است که بقایای اسکلت قربانیان طاعون در قبرهای دست جمعی آنجا نگه داری میشود.
قصر شونبرون نیز از دیدنیترین جاهای وین است که در دوره باروک و حدود سال ۱۷۰۰ میلادی بنا شدهاست و در آن سالنی قرار دارد که به سالن ایرانی مشهور بوده و معماری آن نیز به سبک معماری ایرانی است. در زبان آلمانی شون به معنای زیبا و برون به معنای چشمه است. همچنین شونبرون دارای یک گلخانه بسیار بزرگ و مجهز بوده که در نوع خود بینظیر است و تنوع گیاهانی که در آن کاشتهاند تا آنجاست که تا صد سال پیش در آن درخت انار میکاشتند. صدها گونه رز در فضای باز این قصر کاشته شده که به صورت فصلی دوباره کاشته میشوند.
هافبورگ قصر سلطنتی اتریش است و طی بیش از ششصد سال محل زندگی پادشاهان اتریش از اولین شان رودولف اول در سال ۱۲۷۳ تا آخرین شان کارل اول در سال ۱۹۱۸ بوده است.
موزه آلبرتینا که زمانی مهمانسرای سلطنتی بود اکنون یکی از معروفترین موزههای وین است که در آن آثار رافائل، رامبراند، داوینچی،مایکل آنجلو، سزان، پیکاسو و البته گوستاو کلیمت و اگون شیله نگه داری میشود.
قصر بلویدیر شامل موزهها و گالریهای مختلفی است و آثار مهمی از گوستاو کلیمت و اگون شیله در آن نگهداری میشود. تابلوی معروف بوسه (نقاشی) اثر کلیمت در این مکان نگهداری میشود.
از دیگر نقاط دیدنی وین میتوان باغ وحش، قصر گلوریت، موزه تکنیک و موزه دکتر لئوپلد را نام برد.
گراتس
گراتس دومین شهر بزرگ اتریش و پایتخت استان اشتایرمارک است. قدیمیترین سکونتگاه انسانی در محل گراتس امروزی به عصر مس برمیگردد. با اینحال این محل تا پیش از سدههای میانه بهطور پیوسته مسکونی نبودهاست.
نام شهر و برخی یافتههای باستانشناسی نمایانگر وجود یک دژ کوچک ساختهشده توسط اسلاوهای جنوبی (بهویژهاسلوونیها) در محل است که بعدها تبدیل به برج و بارویی استوار شد.
واژهٔ اسلوونیایی گرادتز هم به معنی دژ کوچک است. نام آلمانی گراتس نخستین بار در سال ۱۱۲۸ بهکار رفت و در این دوره دوکهای تحت فرمانروایی بابنبرگ این شهر را تبدیل به یک مرکز مهم بازرگانی نمودند.
اینسبروک
اینسبروک یکی از شهرهای کشور اتریش و مرکز ایالت فدرال تیرول در اتریش غربی است. این شهر در دره «این» در کوههای آلپ جای دارد.
ورزش
اینسبروک بهعنوان یک مرکز ورزشهای زمستانی در دنیا شهرت دارد. این شهر در سالهای ۱۹۶۴ و ۱۹۷۶ میزبان بازیهای المپیک زمستانی بود.
زالتسبورگ
زالتسبورگ چهارمین شهر بزرگ اتریش و مرکز ایالت زالتسبورگ در غرب اتریش است. زالتسبورگ شهری دانشگاهی است که در دامنه کوههای آلپ قرار دارد. این شهر زادگاه ولفگانگ آمادئوس موتسارتاست. جشنواره موسیقی زالتسبورگ هرسال در این شهر برگزار میشود.
زالتسبورگ نامزد برگزاری المپیکهای زمستانی ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ بود ولی برنده نشد.
صحنههایی از فیلم آوای موسیقی در این شهر و اطراف آن تهیه شده و از این نظر گردشگرانی به این شهر میروند. این شهر همچنین خاستگاه نوشیدنی انرژیزای ردبول است.
کلاگنفورت
کلاگنفورت یکی از شهرهای اتریش و مرکز ایالت فدرال کرنتن این کشور است. این شهر با جمعیت بیش از ۹۰٬۰۰۰ نفر، ششمین شهر بزرگ اتریش است. دانشگاه کلاگنفورت نیز در این شهر قرار دارد. جمعیت کلاگنفورت در آغاز سال ۲۰۰۶ میلادی برابر با ۹۲٬۴۰۴ نفر بوده است.
موقعیت جغرافیایی
ارتفاع کلاگنفورت از سطح دریا ۴۴۶ متر و مساحت شهر برابر با ۱۲۰٫۱۱ متر مربع است. این شهر در نزدیکی دریاچه وورترزی و رود گلان واقع شده است و نیز فاصله نزدیکی با کشور اسلوونی و ایتالیا دارد. چندین کوه پوشیده از جنگل با بلندای بیش از ۱٫۰۰۰ متر شهر را در برگرفتهاند.
کلاگنفورت به ۱۵ بخش تقسیم شده است.
لینتس
لینز سومین شهر از نظر جمعیت در کشور اتریش است.
جغرافیا
لینز شهری است با جمعیت ۲۰۰٬۰۰۰ در شمال شرقی اتریش واقع بر کرانه رود دانوب. این شهر مرکز ایالت اتریش شمالی (Oberösterreich) است.
آیزناشتات
آیزناشتات شهری در اتریش و پایتخت ایالت بورگنلاند است. این شهر در تاریخ یک ژانویه ۲۰۱۰، ۱۲٬۸۵۶ نفر جمعیت داشت. در دوران امپراتوری هابزبورگ این شهر محل اقامت نجیبزادگان مجار بوده است.
فیلاخ
شهر فیلاخ در استان کرنتن با جمعیت ۵۸٬۴۸۰ نفر در کشور اتریش واقع شدهاست.
سفارت اتریش در تهران
تهران، نیاوران، خیابان باهنر، خیابان مقدسی، خیابان محمود احمدی زمانی، کوچه میرولی، پلاک 6-8
کد پستی 1979633755
تلفن دیگر امور: 22750040
فاکس: 22705262
موسسه حقوقی و بین المللی سام نماینده هلدینگ اینوید
بزرگترین مرکز ارائه دهنده خدمات مشاوره حقوقی در ایران
**جهت مشاوره حضوری با کارشناسان ما با شماره 86087214 - 86087195 ازساعت 9 الی 18 در تماس باشید. **